YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

98445004

Okulumuz 31.10.1966 tarihinde Akşam Kız Sanat Okulu olarak açılmış, 1966-1967 yılında Okul Müdürü Nurhan ÖZER (Giyim Öğrt.) ile öğretime başlamıştır. Okul binası olarak Rumlardan kalma, tek katlı, tarihi değer taşıyan taş bir bina verilmiştir. 01.06.1971 tarihinde okulun yıl sonu sergisinde bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın çıkmış olup okul binası yanmış kullanılamaz hale gelmiştir. Okul geçici olarak Akdağmadeni Lisesi'nin işlik binasına taşınmıştır.

01.10.1971 tarihinde kirası Milli Eğitim Bakanlığınca ödenmek üzere bir şahıs evine taşınılmıştır. 01.07.1973 tarihinde yanan okul binasının tamiri tamamlanmış aynı binaya tekrar taşınılmıştır. 07.11.1979 tarihinde okul binası bir takım nedenlerle yeni açılması planlanan Endüstri Meslek Lisesi'ne verilmiş; kirası Belediye tarafından ödenen ahşap, kırık-dökük kullanılmaya elverişli olmayan, eğitim öğretim için uygunsuz sağlıksız, şahsa ait bir binaya taşınılmıştır.

26.10.1981 tarihinde okul yeniden Akdağmadeni Lisesi'nin işlik binasına taşınmıştır. Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim öğretime devam eden okul, 18 Eylül 1988 tarihinde Kız Sanat Ortaokulu olarak isim değiştirmiştir. Kız Sanat Ortaokulunun bünyesinde Pratik Kız Sanat Okulu faaliyetlerine devam etmiştir.

11.09.1990 tarihinde Namık Kemal İlköğretim Okulu eski binası geçici olarak Kız Sanat Ortaokulu'na tahsis edilmiştir. Okul onarıldıktan sonra taşınılmıştır.

Ekim 1991 tarihinde Kız Sanat Ortaokulu, Kız Meslek Lisesi'ne dönüşmüştür.

1999 yılında Kız Meslek Lisesi'ne ait olan arsaya yapılan 75.Yıl Milli Piyango Anadolu Lisesi'nin ikinci binasına geçici olarak taşınmıştır. 19 Şubat 2010 Tarihinde bu bina okulumuza tahsis edilmiştir. Hala aynı binada eğitim öğretime devam edilmektedir.

2010 yılı Kasım ayında 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonu okulumuza bağlanmıştır. Daha sonra 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun tamamı okulumuza tahsis edilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Görev Yapan Okul Müdürleri

Nevin AKÖZLÜ