T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 13-02-201913-02-201913-02-2019

        Meslek Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP)  kapsamında mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

 

           Bilişim Teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen Pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve uygulamaktadır. Bilişim sektörü firmaları, hizmetleriyle ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

 

     

 

  Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı altında;

 

  •    Ağ İşletmenliği
  •    Bilgisayar Teknik Servisi
  •    Veri Tabanı Programcılığı
  •    Web Programcılığı

 

         

 

          Dallarında Türkiye'de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli biri girişil olacağı düşünülmektedir.

 

           Mesleki     Eğitim   ve Öğretim    Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programının hazırlanmasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli uzman ve alan öğretmenleri, sektör temsilcileri, üniversiteden alan uzmanları ve meslek elemanlarıyla iş birliği içinde çalışılmıştır.

 

             Bu  doğrultuda   Bilişim Teknolojileri alanı ve altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak hedeflenmektedir.

 

 

 

 

 

ÜNİVERSİTE EĞİTİM

 

  • Türkiye'de her türlü üniversitelerde okuyabilir, yurtdışında master yapabilirsiniz.
  • Üniversitelerin iki(2) yıllık programlarını bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla mühendislik  ya da öğretmenlik bölümlerinde eğitiminize devam edebilirsiniz.
  • Üniversitede iken alanınızda çalışabilir, gelir elde ederek üniversite okuyabilirsiniz.

 

 

 

İŞ İMKANI

 

  • Bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİNDE ve YAZILIM ALANLARINDA iş bulabilirler

Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe alınacak elaman Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerden alınmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 19.04.2022 11:31 - Görüntülenme: 8058
  Beğen | 6515  kişi beğendi